ساختمانهای با سازه فولادی از بخش دوم کلیات جلد ۳/۲ نشریه شماره ۳/۲-۱۶۷ (ویژگیهای ساختاری ابنیه – ویژگیهای عملکردی ابنیه)
۱- ساختمانهای با سازه فولادی
فولاد یکی از پرمصرفترین مصالح ساختمانی است. از مهمترین مزایای آن موارد زیر را میتوان نام برد:
- مقاومت زیاد نسبت به وزن
- شکلپذیری
- سرعت و آزادی عمل در اجرای انواع طرحها
- امکان ساخت قطعات پیشساخته و سهولت اجرا
- دوام زیاد
۱-۱ قابلیت بلندمرتبهسازی با دستگاههای زیر:
- سازههای فولادی با قابهای خمشی
- سازههای مهارشده با بادبند
- سازههای مهارشده با دیوار برشی
- سیستم خرپای کمربندی
- سازههای لولهای
- سازههای معلق
- و ترکیبی از دستگاههای فوق
۲-۱ اتصالات قطعات فولادی اغلب به دو شکل ساده و صلب اجرا میشود، در اتصال ساده لنگر از یک قطعه به قطعه دیگر انتقال نمییابد، برعکس در اتصال صلب لنگر وارد به یک قطعه را به قطعه دیگر انتقال میدهد.
برای جزئیات بیشتر این نوع اتصالات و اتصال بادبندها همچنین اتصال ستونها به صفحات پای ستون در قطعات فولادی به فصل دوم، ضوابط عمومی ساختمانهای فولادی نشریه شماره ۱۶۷ جلد دوم ویژگیهای ساختاری ابنیه مراجعه شود.
لازم به یادآوری است اگر به هر علت بر پا کردن قابهای مهاربندیشده ساختمان در مرحله اول اجرا میسر نباشد باید در هنگام اجرا بهوسیله بادبندهای موقت مهار شوند. عدم وجود استحکام جانبی ساختمان هنگام اجرا تنها تنشهای زیادی به اتصالات وارد میکند ، بلکه ممکن است کل اسکلت فولادی در اثر وزش باد نسبتاً تند فروریزد.
مطلب فوق برگرفته از بخش کلیات جلد ۳/۲ نشریه شماره ۳/۲-۱۶۷ (انتشار سال ۱۳۸۵ تجدیدنظر اول) با عنوان نقشههای جزئیات تیپ برای ساختمانهای مسکونی واداری با سازه فولادی یا بتنی که ما در این مطلب آرچیکان به ساختمانهای با سازه فولادی از کلیات مربوط به بخش فلزی اشاره کردیم و موارد بعدی در ادامه مطالب منتشر خواهد شد.
برای مشاهده بخش اول کلیات جلد ۳/۲ نشریه شماره ۳/۲-۱۶۷ (انتشار سال ۱۳۸۵ تجدیدنظر اول) با عنوان نقشههای جزئیات تیپ برای ساختمانهای مسکونی واداری با سازه بتنی به مطالب قبلی رجوع کنید یا از جستجوی سایت استفاده نمایید.
شما هم دیدگاه خود را بیان کنید :