اجزای سقف کوبیاکس
مدول قفسه ای (گوی های پلاستیکی به همراه خرپای فولادی)
دال بتن آرمه
مراحل اجرای سقف کوبیاکس
قالب بندی
قالب بندی سقفهای کوبیاکس کاملا مشابه سقفهای یوبوت بوده و بصورت یکپارچه عملیات قالب بندی در زیر سقف و اطراف تیرهای بتنی انجام می شود.
زیرسازی این قالبها نیز مانند سقفهای یوبوت باید به نحوی انجام شود که مقداری خیز به سمت بالا داشته باشد تا در زمان وارد شدن وزن بتن هنگام بتن ریزی موجب تراز شدن نهایی قالبها تحت بارهای حین اجرا و بارهای مرده گردد.
لازم به ذکر است عملیات زیرسازی قالبهابرای اجرای سقف کوبیاکس نمی تواند فقط توسط جک به تنهایی انجام شود و باید بوسیله اسکافلد (چهارپایه) و یا داربست بندی بصورت کفراژ اجرا شود.
آرماربندی شبکه تحتانی و تیرها
بعد از مرحله قالب بندی ، آرماتوربندیهای شبکه زیرین به رعایت کاور لازم میلگردها و همچنین تیرها ومیلگردهای تقویتی بسته می شود.
این مرحله از سقفهای کوبیاکس نیز کاملا مشابه سقفهای یوبوت می باشد.
با این تفاوت که به دلیل اینکه معمولا ارتفاع سقفهای کوبیاکس بیشتر از سقفهای یوبوت است، احتمال افزایش وزن آرماتور مصرفی در این نوع سقف نسبت به یوبوت وجود خواهد داشت.
گفتنی است آرماتوربندی سقفها باید دقیقا مطابق نقشه های اجرایی ارائه شده از طرف مهندسین محاسب صورت پذیرد.
قراردادن قالبهای کوبیاکس
قالبهای کوبیاکس، عموما به دو شکل توپی شکل و بیضوی در ایران مورد استفاده قرار می گیرد.
این دو نوع قالب با توجه به ارتفاع بتن مورد نیاز در سقف و یا به عبارتی فاصله مابین دو شبکه آرماتوربندی که از طرف مهندس محاسب، انتخاب می شود، کاربرد دارد.
تفاوت قالبهای کوبیاکس و یوبوت علاوه بر شکل ظاهری در نوع پایه های موجود در قالبهای یوبوت نیز هست، که در قالبهای کوبیاکس به دلیل ساختار آنها و جهت جلوگیری از نشستن قالبها روی آرماتور تحتانی و رعایت نشدن کاور روی میلگردها و همچنین قابلیت راه رفتن اکیپ های اجرای روی آنها در هنگام آرماتور بندی و عملیات اجرایی، پایه هایی بوسیله میلگرد برای آنها ایجاد شده است.
این پایه ها که اطراف قالبها را کاملا در بر گرفته، نشیمن آرماتورهای فوقانی را نیز تشکیل می دهد.
آرماتوربندی شبکه فوقانی در مراحل اجرای سقف کوبیاکس
پس از کامل شدن قالب گذاری، شبکه فوقانی میلگردها، مطابق نقشه اجرایی روی سقف قرار داده شده و بوسیله میلگردهای سنجاقی و سیم های آرماتوربندی کاملا به شبکه تحتانی متصل می گردد.
در این بخش از مراحل اجرای سقف کوبیاکس میزان آرماتورهای فوقانی و تقویتی نیز معمولا بیشتر از سقفهای یوبوت می باشد.
بتن ریزی
سقف کوبیاکس، در این مرحله از مراحل اجرای سقف کوبیاکس آماده بتن ریزی است.
عملیات بتن ریزی سقفهای کوبیاکس در بیشتر مواقع، راحت تر از بتن ریزی سقفهای یوبوت می باشد.
به این دلیل که قالبهای کوبیاکس به جهت شکل ظاهری، از انتقال بتن (در صورت وجود روانی کافی) به زیر قالبها جلوگیری نمی نماید (بر خلاف سقفهای یوبوت).
تنها نکته قابل توجه در حین بتن ریزی سقفهای کوبیاکس، رسیدن بتن بصورت کامل، زیر آرماتورهای شبکه تحتانی است .عملیات ویبره زدن در حین بتن ریزی حتما باید انجام شود تا بتن به تراکم لازم رسیده و تخلل در ان ایجاد نگردد.
مراحل اجرای سقف کوبیاکس برگرفته از “معرفی انواع سقف” از احسان بهلولی
شما هم دیدگاه خود را بیان کنید :