سیستمهای تولید برودت در صنعت تهویه مطبوع بشرح زیر میباشند:

– دستگاههای مبرد نوع کمپرسوری

– دستگاههای مبرد نوع سانتریفوژ

– دستگاههای مبرد نوع جذبی ( ابزوربشن )

الف – سیستم مبرد نوع کمپرسوری

دستگاههای مبرد نوع کمپرسوری از متداولترین دستگاههای تولید برودت و قابل تولید در ایران بوده ولی مصرف برق آن در مقایسه با دستگاههای مبرد جذبی خیلی زیاد می باشد.

از مزایای این سیستم آن است که در ایران تولید شده و به علت شناخته شده بودن سیستم از نظر تکنولوژی، نگهداری و راهبری آن نسبت به سیستمهای دیگر راحت تر می باشد. آرچیکان هنر و صنعت ساخت و ساز

سیستمهای تولید برودت

معایب این سیستم به شرح زیر می باشد:

۱-  مصرف برق زیاد و نتیجتاً هزینه های بهره برداری بیشتر (نسبت به سیستم مبرد جذبی)

۲- عمر مفید کمتر (نسبت به سیستم مبرد جذبی)

۳-  بالا رفتن هزینه های سرمایه گذاری اولیه به دلیل اضافه شدن تعداد مبردها، سطح موتورخانه، لوله کشی و غیره

۴- بالا رفتن هزینه های بهره برداری به دلیل هزینه تعمیر و نگهداری بیشتر تعداد زیاد دستگاهها نسبت به سایر سیستمهای تولید برودت

ب  – سیستم تولید برودت سانتریفوژ

دستگاههای مبرد نوع سانتریفوژ از نظر سیکل کاری مشابه دستگاههای مبرد کمپرسوری بوده با این تفاوت که تراکم گاز فرئون در این سیستم توسط کمپرسور سانتریفوژصورت می گیرد. از مزایای این سیستم راندمان بیشتر دستگاههای این سیستم نسبت به مبردهای کمپرسوری بوده و به دلیل آنکه در ظرفیتهای بالا تولید می شوند تعداد دستگاهها و نتیجتاً هزینه های تعمیرات آن نسبت به سیستم کمپرسوری کمتر خواهد بود.

سیستمهای تولید برودت

از معایب این سیستم مصرف برق زیاد آن (مشابه دستگاههای مبرد کمپرسوری) و عمر مفید کمتر آن نسبت به سیستم مبرد جذبی بوده و به علت شناخته نبودن این سیستم در ایران مسائل و مشکلات نگهداری دستگاههای این سیستم به مراتب بیشتر از سایر سیستمها می باشد. این دستگاهها در ایران تولید نشده و بایستی کلاً از خارج وارد گردند.

ج   – سیستم مبرد جذبی ( ابزوربشن )

در دستگاههای مبرد جذبی انرژی لازم جهت تولید برودت، انرژی حرارتی (به جای انرژی الکتریکی مورد استفاده در سیستمهای مبرد کمپرسوری و سانتریفوژ) تولیدی در موتورخانه ساختمان می باشد.

سیستمهای تولید برودت

ماده مبرد در این سیستم نیز آب بوده و از سیال دیگری مانند لیتیوم بروماید به عنوان جاذب آب در این سیستم استفاده   می گردد. از مزایای این سیستم:

۱-  استفاده از انرژی حرارتی به شرح فوق و در نتیجه هزینه های بهره برداری کمتر آن نسبت به دو سیستم قبلی سیستمهای تولید برودت

۲-  عمر مفید بیشتر دستگاههای این سیستم نسبت به دو سیستم قبلی به دلیل کم بودن قطعات متحرک آن

۳-  کاهش هزینه های سرمایه گذاری اولیه به دلیل کاهش نیروی الکتریکی مورد نیاز در مجموعه

۴-  سر و صدای کمتر به هنگام کار در مقایسه با دو سیستم دیگر

از معایب این سیستم تولید برودت وابستگی آن به دستگاههای مولد انرژی حرارتی و نیاز به افراد با تخصص بالاتر جهت راهبری سیستم (نسبت به سیستم مبرد کمپرسوری) می باشد.

 

adv_baner adv_baner adv_baner

شما هم دیدگاه خود را بیان کنید :

پر کردن موارد ستاره دار الزامی می باشد .

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد .


نظرات تایپ شده به زبان انگلیسی یا اصطلاحا ” فینگیلیش ” بعضا منتشر نخواهند شد .

مدیریت سایت در انتشار و یا عدم انتشار نظرات مختار است .