طرح بازسازی ساختمان کاوه
۱۳۹۷/۰۳/۱۴هدف معماران در بازسازی ساختمان های قدیمی در واقع حفظ ساختمان ها با معماری ارزشمند است در حالی که اکثریت توسعه دهندگان ساختمان با نظر تخریب ساختمان های قدیمی و ساخت و ساز جدید موافق هستند.
ساختمان مورد اشاره در سه طبقه شامل یک زیر زمین و دو طبقه مسکونی با قدمت ۲۰ سال بوده که در بین دو ساختمان بلند مجاور خود در یکی از پر جمعیت ترین مناطق شهر تهران واقع شده است.
بنابر این پروژه بازسازی ساختمان شامل تعمیر و مقاوم سازی ، بازسازی و جایگزینی مصالح قدیمی بوده است.
اولین قدم در بازسازی این ساختمان طرح یکپارچه کردن فضای باز و رفع مشکل تاریکی مرکز ساختمان بوده که با یک سقف دایره ای شکل پوشیده از شیشه های رنگی در طبقه دوم و همچنین فضای باز خصوصی این مشکل مرتفع گردیده و فضای باز زیبایی را در طبقه دوم ایجاد کرده.بخش های مسکونی طبقه دوم در اطراف این مرکز دایره ای شکل قرار گرفته.
طبقه همکف این ساختمان محل فعالیت عمومی ساکنین است در حالی که اتاق های خصوصی و خدماتی در طبقه اول واقع شده است.
توسعه سریع تهران باعث ایجاد مشکلات زیادی مانند کمبود فضای سبز شده وطراحان به دنبال فضایی برای جبران این کمبود هستند. با توجه به این موضوع و با اشاره به اینکه فضای بالکن ساختمان ها به مرور به منطقه غیر قابل استفاده تبدیل می شود طراحان در طبقه دوم این ساختمان حیاط خصوصی باز و فضای سبزی را در نظر گرفته اند که شامل کف دایرهای شکل با پوشش شیشه رنگی زیبایی خاصی به این طبقه بخشیده و همچنین نوردهی طبقه پایین را نیز تامین می کند.
Architects: Pargar Architecture and Design Studio
Location: Tehran, Iran
Area: 1400.0 sqm
Project Year: 2013
Photographs: Hossein Farahani, Mehrdad Emrani
Designers: Behzad Heidari, Shirin Samadian
Design Associates: Saloomeh Mohammadi
Construction: Mohammadreza Kazemi
در طبقه اول در جنوب ساختمان یک بالکن مرکزی مورد استفاده اتاق های خصوصی این بخش قرار گرفته است.گسترش فضای سبز از حیاط به بالکن و فضای ورودی طبق همکف در واقع نزدیکی یگپارچگی فضای سبز با مناطق زندگی را یادآوری می کند.
عقب نشینی دو متری از خط نما در شمال ساختمان فضایی را برای نورگیری زیر زمین و همچنین فضای سبز این بخش فراهم کرده. فضای ورزشی، پارکینگ و بخش خدماتی در زیر زمین واقع شده است.
در طرح و مصالح نما بازسازی ساختمان از معماری سنتی ایران بر گرفته شده با تغییر جزئی به منظور سازگاری با شرایط امروزی . ساختار آجری شیبدار به صورت دو منحنی بزرگ در نمای شمالی اسفاده شده که پنجره های شیشهای باریک از میان آن به صورت عمودی عبور کرده و به نوعی تداعی کننده حرکت آب از مرکز نما است.
منبع آرچدیلی
شما هم دیدگاه خود را بیان کنید :