زندگی نامه نورمن فاستر :
نورمن فاستر (Norman foster) متولد سال ۱۹۳۵ در شهر منچستر کشور انگلستان و در خانوادهای کارگری متولد شد.
او تنها فرزند یک خانواده بوده و در یک طبقه کارگری جامعه به دنیا آمد و در سن ۱۶ سالگی مدرسه خود را به این دلیل که بتواند در یک کاخ کار کند رها کرد و بعد از رفتن به محل کار به مدت دو سال در رشته مهندسی بخش نیروی هوایی خدمت کرد.
او بعدها در دانشگاه منچستر به تحصیل معماری پرداخته و تمجید همگان را در طراحی های خود برانگیخت .
او پس از فارغ التحصیلی از دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه منچستر در سال ۱۹۶۱ موفق به دریافت کارشناسی ارشد معماری دانشگاه ییل شد.
او بنیانگذار و رئیس شرکت “فاستر و شرکا” است. این شرکت سال ۱۹۶۷ در لندن تأسیس و در حال حاضر یک شرکت جهانی است که در بیش از بیست کشور دارای دفاتر پروژه است.
شرکت فاستر طی چهار دهه گذشته مسئولیت طیف برجسته ای از برنامه های مهم شهری، زیرساخت های عمومی، فرودگاه ها، ساختمانهای اجتماعی و فرهنگی، دفاتر و اماکن کاری تا خانه های شخصی و طراحی محصول را بر عهده داشته است.
جوایز نورمن فاستر :
Stirling Prize- جایزه معماری پریتزکر- Minerva medal – جوایز شاهدخت آستوریاس – Mérite – HonFREng européen Gold Medal – مدال طلای ایآیای
وی از زمان اولین طراحی اش حدود ۳۵ سال پیش به خاطر ساختمانهای مدرنیستی و افتخارات حرفه ای خود مورد توجه جهانی قرار گرفت.
مراسم رسمی بزرگترین افتخار معماری جهان ۷ ژوئن ۱۹۹۹ در برلین برگزار و یک کمک هزینه ۱۰۰۰۰۰ دلاری و یک مدال برنز به نورمن فاستر اهدا شد.
او پس از جیمز استرلینگ برنده سال ۱۹۸۱ که مشوقش برای آغاز حرفه خود در دهه شصت بود دومین فرد انگلیسی است که برنده جایزه پریتزکر شده است.
او در سال ۱۹۹۰ از ملکه انگلیس نشان شوالیه دریافت کرد و در سال ۱۹۹۷ توسط ملکه به مقام شایستگی منصوب شد.
بیل لیسی مدیر اجرایی جایزه پریتزکر به نقل از تقدیرنامه هیئت داوران می گوید: “اهداف طراحی فاستر نه تنها به سوی زیبایی و عملکرد یک پروژه بلکه به سمت رفاه حال کاربران نهایی هدایت می شوند.
این بعد اجتماعی کار او تلاشی برای تغییر و ارتقاء کیفیت زندگی تعبیر می شود.
در اوایل دهه هفتاد او پیشگام این نظریه بود که محیط کار می تواند محیط دلپذیری باشد.
لیسی معمار و رئیس دانشگاه ایالتی نیویورک در پرچس افزود: ساختمان های نورمن فاستر تبدیل به استانداردی برای طراحی فناوری های مدرن در تضاد با محددودیت های هنری شده اند.
بناهای او نمایانگر بالاترین دستاورد معماری معاصر قرن بیستم و بدون شک معیار طراحی قرن آیندهخواهد بود.
نمونه کارها:
هتل هارمون – ورزشگاه کمپ نو – مرکز تجارت جهانی (ساختمان شماره ۲) – برج هرست – هرم صلح و دوستی – فرودگاه بینالمللی کویت – مرکز مالی Bund شانگهای، چین – برج هرمیتاژ – موزه هنر داتونگ – ساختمان پارلمان آلمان – فرودگاه بینالمللی هنگ کنگ ، چک لاپ کوک – دفتر مرکزی شرکت سوئیس ری – دفتر مرکزی شرکت بیمه ویلیس ،فابر و داماس ،ایپسوویچ – مجموعه الفیضیه ریاض عربستان سعودی – سازهٔ پنوماتیک موقت برای شرکت فناوری رایانه ،همل همپ استید – شرکت رنو در انگلستان – سیتیهال لندن – پایانه مسافربری وفرودگاه استانزتد لندن – بندر Vieux، مارسی – دانشکده حقوق دانشگاه کمبریج – شهر مصدر ابوظبی – ساختمان Mary Axe
شما هم دیدگاه خود را بیان کنید :