معایب اجرایی سقفهای تیرچه بلوک
۱۳۹۷/۰۷/۱۰معایب اجرایی سقفهای تیرچه بلوک:
استفاده از تیرچه و بلوک یکی از روشهای ناکارآمد و پرهزینه اجرای سقف میباشد که سالهاست در تمام دنیا منسوخ شده ولی متاسفانه هنوز در ایران اجرا میگردد .
اینگونه سقفها دارای معایب و مشکلات فنی خاص وناپیدایی میباشند که شاید در ۴۰ ستا قبل قابل اغماض و چشمپوشی بودند ولی در حا حاضر با توجه به بالا رفتن قیمت مصالح خصوصاً آهن آلات و افزایش قیمت زمین و همچنین تقاضا برای مسکن مقاوم دربرابر زلزله قابل قبو نمیباشند و وظیفه همه مهندسین و انبوه سازان میباشد که با استفاده از روشهای نوین و کارآمد ساختمانهایی مقاومتر و بادوام تر بسازند و از هدر رفت سرمایه های ملی جلوگیری کنند .
۱- بدلیل اینکه تیرچه ها در کارگاههای متفرقه ساخته میشود عملاً کمتر نظارتی بر نحوه تولید و کیفی آنها وجود داشته وامکان استفاده از میلگردهای جوشی ودو تکه در تیرچه وجود دارد.
۲- حمل و نقل تیرچه و بلوک مشکل و پرهزینه بوده و در اثر بی احتیاطی ممکن است بتن پاشنه تیرچه ترک خورده و در موقع نصب نیز ترکها مشاهده نشود و در درازمدت موجب خسارات جبران ناپذیر گردیده و در آینده باعث خوردگی میلگردها گردد .
۳- با توجه به اینکه بتن پاشنه تیرچه قبل از بتن سقف ریخته میشود عملاً بتن تیرچه دو تکه – بوده و ما بین بتن پاشنه و بتن سقف یک سطح جداکننده بوجود آمده و باعث کاهش مقاومت وپایداری سقف میگردد.
۴- در حین بتن ریزی آب بتن سریعاً توسط بلوکها جذب شده و قبل از اینکه اکپ بتن ریز فرصت صافکردن و ویبره نمودن آن را بیابند سفت شده و کارائی خود را از دست میدهد ، درنتیجه بتن تیرچه اغلب کرمو میشود ولی از آنجایی که این عیب بزرگ مشهود نمی باشد متاسفانه نادیده گرفته شده وفقط در هنگام زلزله اثر خود را آشکار میکند.
۵- خرد شدن بلوکها در هنگام زلزله و خطرات ناشی از آن که از معایب اجرایی سقفهای تیرچه است.
۶- کم بودن کاور تیرچه ها و مقاوم کم آن در برابر خوردگی و آتشسوزی .
۷- بایک شدن مقطع تیرچه ها و کم شدن مقاوم سقف در موقع زلزله.
۸- یکنواخ نبودن و بعضاً بسته شدن مقاطع تای بیمها .
شما هم دیدگاه خود را بیان کنید :