انواع روش های تخریب ساختمان:
تخریب توسط عوامل انسانی:
این روش به ویژه برای استفاده در سایت های کوچک تر با فضای فشرده ای که در آن ماشین آلات بزرگ قابلیت مانور ندارند، مفید است. این روش برای حجم کم تخریب و در ساختمان های تا دو طبقه مقرون به صرفه است.
روش فروپاشی عمدی:
تخریب به شیوه ی فروپاشی عمدی شامل برداشتن سیستماتیک یا تضعیف عناصر کلیدی سازه برای اعمال تخریب به سازه است.
استفاده از نیروهای کاربردی کشیدن/هل دادن :
در این روش، ابتدا اجزای متصل به هم سازه جدا می شوند. این عمل به بخش باقیمانده سازه امکان می دهد با استفاده از تجهیزات کشیدن- هل دادن پایین کشیده شوند؛ تجهیزاتی مثل جک های مکانیکی، جرثقیل، قرقره، بازوهای فشاری و بلوک های قدرتی-مکانیکی. ممکن است تخریب به وسیله ی کشیدن/هل دادن توسط یک بیل مکانیکی و سیم فولادی سنگین نیز انجام گیرد.

تخریب ساختمان
استفاده از گوی خردکننده :
در مورد ساختمان های با ارتفاع بیش از ۵ طبقه و بسته به موقعیت پروژه علاوه بر بیل های مکانیکی و بولدوزر از گوی فولادی بهره می برند. استفاده از روش گوی تخریب کننده، نیازمند یک جرثقیل مجهز به گوی فولادی است.
استفاده از ماشین آلات تخریب بازو بلند :
در این روش با اضافه نمودن بازوهای هیدرولیکی بلند که بدین منظور طراحی و ساخته شده است سعی می شود علاوه بر کاهش خطرات احتمالی و استفاده از نیروی انسانی خللی در زمان تخریب ایجاد نگردد. (آرچیکان هنر و صنعت ساخت و ساز)
استفاده از بازوی هیدرولیک بر روی بیل مکانیکی و تخریب تدریجی از بالا به پایین :
در این روش یک یا چند ماشین تخریب شبیه به حفار عادی، مورد استفاده قرار می گیرند. بر روی این ماشین یک بازوی هیدرولیکی با یک خردکننده یا چنگک سوار می شود تا کار در هم کوبیدن سازه را انجام دهد. در این روش، وجود فضای کاری مناسب، یک عنصر کلیدی محسوب می گردد.
استفاده از ماشین آلات و تجهیزات روبوتیک:
ماشین آلات برش و در هم کوبنده ای که به شکلی خاص طراحی شده اند و در تخریب اجزای سازه ای کوچک تر مثل دیوارهای نازک، راه پله ها، کف ها، جان پناه ها، دیوارهای برشی، دیوارهای حائل که دید پشت آن امکان پذیر نیست، مخازن، سیلوها، منابع هوایی، آزمایشگاه ها و … مورد استفاده قرار می گیرند.
استفاده از روش برش اره ای:
این روش زمانی مفید است که قصد انجام تغییر یا کارهای اضافی در ساختمان را دارید، یعنی شرایطی که دقت از اهمیت زیادی برخوردار بوده و محدود کردن سر و صدا و لرزه، الزامی است.(آرچیکان هنر و صنعت ساخت و ساز)
استفاده از روش دریل کردن:
در این روش با استفاده از تکنیک دریل کردن قطعات بتنی با مته های الماسه در فواصل مورد نیاز که بستگی به ضخامت بتن، عیار سیمان مصرفی در بتن، فواصل میلگردها در صورت مسلح بودن، موقعیت قطعه مورد نظر جهت برش، نوع ساخت قطعات بتنی و ابعاد قطعه ی مورد برش و …، اقدامات لازم صورت می پذیرد.
استفاده از روش برش و بلند کردن :
برش و بلندکردن شامل برش اولیه ی سازه به اجزا یا قطعات جدای از هم و سپس بلند کردن قطعات به کمک جرثقیل و انتقال آن بر روی زمین برای تخریب یا انتقال به جای دیگر است.
تخریب ساختمان های بلند به روش برش و پایین آوردن :
در سال های اخیر به دلیل قرار گرفتن اکثر ساختمان های بلند در مناطق پر تراکم شهری و عدم امکان تخریب ساختمان با استفاده از مواد منفجره و یا گوی های مستقر بر روی جرثقیل های بزرگ روش برش و پایین آوردن ابداع گردید که با کمک جک های هیدرولیکی و برای پایین آوردن طبقه به طبقه ساختمان صورت می گیرد.
تخریب با انفجار (استفاده از مواد منفجره):
در صورت بکارگیری این روش برای تخریب ساختمان، پیمانکار باید تخمین محیطی و خطرات ممکن در مورد اثر انفجار بر روی همسایگان محل انفجار را انجام دهد. شیوه های انفجار از داخل برای پایین آوردن سازه های بلند خیلی موثر است. در این شیوه ها از مواد منفجره خاصی جهت خراب کردن تکیه گاه های سازه استفاده می شود.
تخریب دودکشها و سازه های مشابه با کمک داربست و به روش دستی:
در تخریب این نوع سازه ها روش های مختلفی وجود دارد و از ابزارهای گوناگونی استفاده می شود. ابزاری مانند: دستگاه برش، آهن بر، مته، دستگاه فرز، چکش بادی، سیستم های هیدرولیکی، سیستم های پنوماتیکی و … که باعث شکستن بخش های خاصی از سازه جهت تضعیف آن ناحیه می گردد.
تخریب سازه های بتنی پیش تنیده:
مهمترین جنبه تخریب ساختمان بتنی از پیش تنیده هنگام عملیات نقشه برداری رخ می دهد. در طول نقشه برداری، پیمانکار واجد شرایط باید تعیین گردد تا قطعات پیش تنیده شده بتنی را بشناسد و قادر به جدا کردن آنها با کمترین هزینه و خسارت باشد.

در ادامه فایل آیین نامه حفاظتی کارگاه های ساختمانی که در بخش هایی از آن به مقررات و نحوه تخریب و بر چیدن انواع سازه ها می پردازد برای دانلود و استفاده شما همراهان گرامی آرچیکان قرار می گیرد.

اگر طراح یا مجری پروژه های ساختمانی و یا تولید کننده محصولی در صنعت ساختمان هستید، جهت انتشار طرح و جزئیات آن از طریق فرم ” تماس با ما” با ما مکاتبه نمایید .همواره پیشنهادها و نظرات سودمند شما مجموعه آرچیکان را در ارائه مطالب بهتر یاری می کند.

adv_baner adv_baner adv_baner

شما هم دیدگاه خود را بیان کنید :

پر کردن موارد ستاره دار الزامی می باشد .

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد .


نظرات تایپ شده به زبان انگلیسی یا اصطلاحا ” فینگیلیش ” بعضا منتشر نخواهند شد .

مدیریت سایت در انتشار و یا عدم انتشار نظرات مختار است .