گروه بندی ساختمان ها برحسب اهمیت:
گروه بندی ساختمان ها ساختمان ها بر حسب نوع کاربری و میزان آسیب رسانی ناشی از خرابی آنها به چهار دسته اهمیت تقسیم می شوند:
گروه ۱- ساختمان های « با اهمیت خیلی زیاد »
این گروه شامل دو دسته زیر است:
الف- ساختمان های ضروری:
در گروه بندی ساختمان ها این گروه شامل ساختمانهایی است که قابل استفاده بودن آنها پس از وقوع زلزله اهمیت خاص دارد و وقفه در بهره برداری از آنها غیرمستقیم موجب افزایش تلفات و خسارات می شود؛
مانند بیمارستان ها و درمانگاه ها، مراکز آتشنشانی، مراکز و تأسیسات آبرسانی، ساختمان های نیروگاه ها و تأسیسات برق رسانی، برج های مراقبت فرودگا ه ها، مراکز مخابرات، رادیو و تلویزیون،
تأسیسات نظامی و انتظامی ، مراکز کمک رسانی و به طور کلی تمام ساختما نهایی که استفاده از آنها در نجات و امداد مؤثر می باشد.
ب-ساختمان های خطرزا:
این گروه شامل ساختمان ها و تأسیساتی است که خرابی آنها موجب انتشار گسترده مواد سمی و مضر در کوتاه مدت و درازمدت برای محیط زیست می شوند ، مانندکارخانه های تولیدکننده مواد شیمیایی خاص.
گروه ۲- ساختمان های« با اهمیت زیاد »
این گروه شامل سه دسته زیر است:
الف- ساختمان هایی که خرابی آنها موجب تلفات زیاد می شود، مانند مدارس، مساجد، استادیوم ها، سینما و تئاترها، سالن های اجتماعات، فروشگاه های بزرگ، ترمینا ل های مسافری و یا هر فضای سرپوشیده دیگری که محل تجمع بیش از ۳۰۰ نفر در زیر یک سقف باشد.
ب- ساختمان هایی که خرابی آنها سبب از دست رفتن ثروت ملی می گردد ، مانند موزه ها، کتابخانه ها، و به طور کلی مراکزی که در آنها اسناد و مدارک ملی و یا آثار پر ارزش دیگری نگهداری می شود.
پ- ساختمان ها و تأسیسات صنعتی که خرابی آنها موجب آلودگی محیط زیست و یا آتش سوزی وسیع می شود مانند پالایشگاه ها، انبارهای سوخت و مراکز گازرسانی.
گروه ۳- ساختمان های« با اهمیت متوسط »
در گروه بندی ساختمان ها این گروه ساختمان ها شامل کلیه ساختمان های مشمول این آیین نامه، بجز ساختمان های عنوان شده در سه گروه دیگر می باشند، مانند ساختمان های مسکونی و اداری و تجاری، هتل ها، پارکینگ های چندطبقه، انبارها، کارگاه ها، ساختما نهای صنعتی
گروه ۴- ساختمان های« با اهمیت کم »
این گروه شامل دو دسته زیراست:
الف- ساختمان هایی که خسارت نسبتاً کمی از خرابی آنها حادث می شود و احتمال بروزتلفات جانی انسانی در آنها بسیار کم است، مانند انبارهای کشاورزی و سالن های نگهداری دام.
ب- ساختمان های موقتی که مدت بهره برداری از آنها کمتر از ۲ سال است
برگرفته از آیین نامه طراحی ساختمان ها در برابر زلزله استاندارد ۲۸۰۰ (ویرایش ۴) جهت استفاده آموزشی شما همراهان عزیز آرچیکان قرار می گیرد.
همواره پیشنهادها و نظرات سودمند شما مجموعه آرچیکان را در ارائه مطالب بهتر یاری می کند.
شما هم دیدگاه خود را بیان کنید :