این مجموعه اب عنوان ضوابط فنی طراحی معماری هتل ، شامل حداقل شرایط استاندارد کیفیت خدمات درهتلها می باشد.
این شرایط برمبنای نیازها و انتظارات مشتریان تنظیم شده است. استانداردهای آورده شده در این مجموعه به طورکلی، حد انتظار درهر سطح از درجه را مشخص می سازد و ضوابط فنی طراحی معماری هتل را نیز شامل می شود.
اما خدمات موجود در هتلها و سطح کیفی آنها منحصر به این استانداردها نیست و اینگونه واحدها می توانند استاندارد کیفیت خدمات خود را فراتر از این استانداردها تعیین نمایند.
حداقل شرایط لازم برای درجه بندی یک هتل در یکی از سطوح درجات ، دارا بودن سطحی از خدمات و تسهیلات است که میبایست در آن واحد به میهمانان عرضه شود.
هتلها در این دستورالعمل در پنج سطح به شرح زیر درجهبندی می شوند. یک ستاره ، دو ستاره ، سه ستاره ، چهار ستاره و پنج ستاره حداقل شرایط لازم برای هر یک از هتلها در پائین ترین سطح که یک ستاره خواهد بود، در زیر آورده شده است:
۱- رعایت حداقل سطح کیفی در قسمتهای مختلف واحد.
۲- یک هتل معمولاً حداقل ۸ اتاق خواب را داراست.
۳- ۷۵% اتاق خوابها با حمام یا تسهیلات خصوصی.
۴- وجود محلی برای صبحانه خوری که متناسب با ظرفیت هتل طراحی شده باشد.
۵- وجود سیستم سرمایش و گرمایش قابل کنترل در اتاق خوابها
هر یک از موارد خدمات ، تجهیزات ، فضاهای موجود ، نیروی انسانی و … از ضوابط فنی طراحی معماری هتل مورد ارزیابی قرار می گیرد و امتیازی را متناسب کسب می نماید.
در فرایند ارزیابی ، امتیازاتی از صفر تا ۱۰ ممکن است به هر یک از موارد ارزیابی تعلق گیرد. این امتیاز بر اساس سطح کیفی و مطلوبیت مورد ارزیابی تعیین می شود.این موارد در طراحی معماری هتل مورد استفاده قرار می گیرد.
در هتلهای یک ستاره حداقل کسب امتیاز یک برای هر مورد الزامی است و حداقل میانگین مجموع امتیازات در این سطح از درجه نباید کمتر از ۲ باشد.
در هتلهای دو ستاره حداقل کسب امتیاز ۳ برای هر مورد الزامی است و حداقل میانگین مجموع امتیازات در این سطح از درجه نباید کمتر از ۴ باشد.
در هتلهای سه ستاره حداقل کسب امتیاز ۵ برای هر مورد الزامی است و حداقل میانگین مجموع امتیازات در این سطح از درجه نباید کمتر از ۶ باشد.
در هتلهای چهار ستاره حداقل کسب امتیاز ۷ برای هر مورد الزامی است و حداقل میانگین مجموع امتیازات در این سطح از درجه نباید کمتر از ۸ باشد.
در هتلهای پنج ستاره حداقل کسب امتیاز ۹ برای هر مورد الزامی است.
در مجموعه اصول طراحی معماری هتل مواردی مانند :حداقل شرایط لازم برای استاندارد هتلها ،ارزیابی امتیازات، خدمات – توجه به میهمان، رستوران،خدمات عمومی اتاق،اتاق خوابها – آسایش میهمان،سرویسهای بهداشتی ، زیردوشیها ، تسهیلات متصل به اتاق خوابها،فضاهای عمومی،هتلهای میراثی مورد بررسی دقیق قرار گرفته است که هر یک از این موارد می تواند در طراحی معماری هتل و فضاهای مورد نظر مورد استفاده قرار گیرد.
برای دانلود به لینک زیر مراجعه فرمایید.
همواره پیشنهادها و نظرات سودمند شما مجموعه آرچیکان را در ارائه مطالب بهتر یاری می کند.
آرچیکان را در شبکه اجتماعی اینستاگرام دنبال کنید
شما هم دیدگاه خود را بیان کنید :