دال در ساختمان به عضوی از سازه گفته می شود که ضخامت آن نسبت به طول و عرضش کمتر بوده و اصولا بار ثقلی تحمل میکند. دال تخت بتنی به نوعی سقف گفته میشود که به صورت یکپارچه از مصالحی مانند بتن و فولاد ساخته می شود.
از دال تخت بتنی در ساخت انواع سازه با کاربردهای متفاوت و ساخت عرشه انواع پل و کف سازی هااستفاده میشود. اجزای تشکیل دهنده ی سقف دال بتنی میلگرد و بتن هستند.
دال تخت بتنی بیشتر در سقف طبقات مورد استفاده قرار می گیرد و ضخامت آن بین ١٠ تا ۵٠ سانتی متر است. دال هایی که ضخامت کمتری دارند به عنوان سنگ فرش مورد استفاده قرار می گیرند.
معرفی سقف دال تخت بتنی
دال دو طرفه نوعی از سقف بتنی رایج است که بیشتر برای ساختمان های با اهمیت زیاد طراحی می شود. این نوع سقف، پکپارچه بتنی بوده و هیچگونه مصالح دیگری به غیر از بتن و آرماتور در آن بکار نمی رود.
دال بتنی یا در محل پروژه و یا به صورت پیش ساخته آماده میشود. نحوه آماده سازی دال بتنی در محل پروژه توسط قالب هایی که خمیر بتن در آنها ریخته میشود صورت میگیرد.
قبل از بتن ریزی یکسری میلگردهای تقویتی در قالب قرار داده شده و توسط وسایل پلاستیکی نگه داشته می شوند. این کار باعث میشود میلگردها به طور کامل توسط بتن پوشش داده شوند.
قالب هایی که در دال بتنی استفاده میشوند از جنس صفحات پلاستیکی, فولادی و یا چوب هستند. برای ساخت پروژه هایی که کیفیت کار در آنها از اهمیت بالایی برخورداراست قالب های فولادی و پلاستیکی مورد استفاده قرار میگیرد.
در بعضی مکان ها نیز مانند دال های کف ساختمان که با دیوارهای پی و یا آجر احاطه شده اند نیازی به استفاده از قالب نیست زیرا دیوارها به عنوان کنارههای سینی قالب عمل میکنند.
برخلاف دال بتنی که در محل پروژه ساخته می شود سقف دال بتنی تخت پیش ساخته درکارخانه تولید شده و به محل اجرای پروژه منتقل میشود. تکیه گاه دال در سازه باید ابعاد دقیقی داشته باشد تادال های بتنی پیش ساخته به صورت صحیح در جای خود نصب شوند. برگرفته از “معرفی انواع سقف” از احسان بهلولی
شما هم دیدگاه خود را بیان کنید :