سقف دال بتنی تخت بدون تیر، از یک صفحه بتنی با ضخامت ثابت تشکیل شده اند که مستقیما بر روی ستون ها و یا دیوارهای برشی قرار می گیرند و ساده ترین شکل دال تخت می باشد.

در این نوع دال، بارهای وارد بر کف مستقیما از طریق دال به ستون های قرار گرفته در گوشه ی دال ها منتقل می شود.

ویژگی ظاهری این دال ها ضاف و یکدست بودن سطح زیر آن می باشد که از نظر معماری ایده آل بوده و باعث افزایش ارتفاع آزاد طبقه خواهد شد.

از سوی دیگر مهمترین ضعف دال تخت بتنی از نظر سازه ای، بحث کنترل خیز . ترک خوردگی آن میباشد دقت کنید کنترل خیز این نوع از دال ، صرفا با افزایش ضخامت آن امکانپذیر است و با این کار وزن مرده سازه افزایش خواهد یافت که از لحاظ عملکرد سازه ای چندان مطلوب نیست.

با توجه به این موضوع، این نوع دال معمولا در دهانه با ابعاد کم (کمتر از ۶ متر) و در ساختمان های با بارهای سبک نظیر ساختمان های مسکونی مورد استفاده قرار میگیرد.

با توجه به ویرایش چهارم استاندارد ٢٨٠٠ ، استفاده از سیستم دال تخت بتنی و ستون به عنوان سیستم باربر جانبی فقط در ساختمان های کمتر از ٣ طبقه و یا کوتاهتر از ١٠ متر مجاز بوده و در ساختمان های با تعداد طبقات بیشتر، حتما باید از دیوارهای برشی به عنوان سیستم باربر جانبی استفاده گردد.

دال تخت بتنی

روش اجرای سقف دال بتنی تخت بدون تیر:

در این نوع سقف دال بتنی تخت به دلیل عدم وجود تیر،سرعت اجرای قالب بندی و آرماتور بندی سقف نسبت به سایر دال ها افزایش می یابد.

به منظور اجرای این نوع دال تخت، ابتدا باید قالب بندی و شمع بندی در تراز مورد نظر در زیر دال صورت گیرد.

شمع های به کار رفته در این مرحله وظیفه تامین پایداری قالب ها در رند اجرای سقف را دارند، بنابر این تعداد و فواصل ان ها باید به گونه ای در نظر گرفته شود که توانایی تحمل وزن قالب،آرماتورها، بتن خیس و کارگران را داشته باشند.

پس از نصب قالب های زیر دال تخت، آرماتورهای خمشی دال در دو سفره در پایین وبالای دال و بر اساس نقشه های اجرایی نصب خواهند شد.

در این مرحله ارماتور های برشی و تقویتی نیز در نزدیکی ستون ها و دیوارهای برشی در صورت نیاز اجرا می شوند.

پس از تکمیل مراحل ارماتوربندی ، بتن ریزی سقف انجام گرفته و در نهایت با به مقاومت رسیدن بتن، می توان مجموع شمع و قالب ها را جمع کرد.برگرفته از “معرفی انواع سقف” از احسان بهلولی

برای شرح و معرفی سقف دال تخت بتنی در سازه به بخش عمران و ایده های طراحی سازه در آرچیکان مراجعه فرمایید.

آرچیکان را در شبکه های اجتماعی اینستاگرام دنبال کنید

adv_baner adv_baner adv_baner

شما هم دیدگاه خود را بیان کنید :

پر کردن موارد ستاره دار الزامی می باشد .

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد .


نظرات تایپ شده به زبان انگلیسی یا اصطلاحا ” فینگیلیش ” بعضا منتشر نخواهند شد .

مدیریت سایت در انتشار و یا عدم انتشار نظرات مختار است .