دال های دو طرفه با تیر یا سقف تیر دال ، از پرکاربردترین نوع دال ها در ساختمان های بتن آرمه محسوب می شوند.

در این نوع سیستم دال تخت بتنی با تیر ، بارهای وارد بر سقف ایتدا به تیرهای قرار گرفته در اطراف دال منتقل شده و در ادامه از این تیر ها به ستون ها انتقال میابد.

نکات تیر دال :

وجود تیرها در اطراف چشمه دال باعث کاهش چشمگیر خیز سقف در وسط دهانه خواهد شد که این موضوع سبب کاهش ضخامت دال شده و به همین دلیل استفاده از این سیستم در دهانه های بلندتر امکان پذیر است.

بارهای وارد بر دال تخت بتنی با تبر، از طریق تیر به ستون ها منتقل می شود و بعید است که مشکل انتقال برش ، در نواحی اطراف ستون به وجود آید.

در سیستم دال تخت بتنی با تیر به دلیل کمرنگ بودن مشکل برش پانچ، اغلب لزومی به استفاده از کتیبه یا سرستون نیست.

هنگام اجرای دال تخت بتنی با تیر ، در واقع بین ستون ها از تیر استفاده شده و قاب خمشی شکل گرفته است. پس در این موارد سازه از نوع قاب خمشی است و محدودیت ارتفاع ١٠ متر را ندارد.

در صورتی که دهانه های سازه بلند باشد، می توان از تیر های فرعی در هر دهانه استفاده کرد. در عرف مهندسی به این حالت اجرای سقف، سیستم تیر-دال گفته می شود.

دال تخت بتنی با تیر

روش اجرای دال تخت بتنی با تیر:

روش اجرای دال های دو طرفه بتنی با تیر یا سقف تیر دال ، مشابه با دال تخت بتنی بدون تیر می باشد، با این تفاوت که در دال تخت بتنی با تیر، قالب بندی و آرماتور بندی تیر نیز باید به صورت همزمان با دال صورت گیرد و آرماتورهای دال نیز از تیر های میانی عبور کرده و در تیرهای پیرامونی سازه مهار شوند.

بدیهی است که این موضوع باعث دشوارتر شدن مراحل قالب بندی و ارماتور بندی در دال بخت بتنی با تیر نسبت به دال تخت بتنی بدون تیر شده و زمان اجرا را افزایش می دهد.

از طرف دیگر در دال تخت بتنی با تیر ضخامت تیرها از ضخامت دال بیشتر بوده که از نظر معماری چندان مطلوب نیست به همین دلیل بهتر است برای پوشاندن اویز تیر ها از سقف کاذب استفاده شود که این موضوع باعث کاهش ارتفاع مفید طبقه می شود.برگرفته از “معرفی انواع سقف” از احسان بهلولی

برای شرح و معرفی سقف دال تخت بتنی در سازه به بخش عمران و ایده های طراحی سازه در آرچیکان مراجعه فرمایید.

آرچیکان را در شبکه های اجتماعی اینستاگرام دنبال کنید

adv_baner adv_baner adv_baner

شما هم دیدگاه خود را بیان کنید :

پر کردن موارد ستاره دار الزامی می باشد .

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد .


نظرات تایپ شده به زبان انگلیسی یا اصطلاحا ” فینگیلیش ” بعضا منتشر نخواهند شد .

مدیریت سایت در انتشار و یا عدم انتشار نظرات مختار است .