رفع اختلاف نظر بین ناظر و مالک یا مجری :

چنانچه در حین اجرای عملیات ساختمان، در خصوص موارد زیر بین هر یک از ناظران و مجری اختلاف نظر بروز نماید، برای رفع اختلاف نظر بین ناظر و مالکابتدا ناظر هماهنگ کننده و یا در خصوص اشخاص حقوقی مدیرعامل یا مسئول واحد فنی در جلسه ای با حضور ناظر ذیربط و مجری نسبت به رسیدگی و حل و فصل مورد اختلاف از طریق داوری اقدام می کنند:

۱- رعایت مقررات ملی ساختمان

۲- اجرای نقشه ها و مشخصات فنی منضم به پروانه ساختمان

۳- مسایل ناشی از اجرای کار در محل احداث بنا

اختلاف نظر بین ناظر و مالک

چنانچه داوری مورد تایید مجری یا ناظر ذیربط قرار نگیرد به شرح زیر عمل می شود:

۱- اگر نظر داوری ناظر هماهنگ کننده فوق مورد قبول مالک/ مجری نباشد و نسبت به رفع اشکالهای مورد اختلاف اقدام ننماید، ناظر هماهنگ کننده مراتب را جهت توقف عملیات اجرایی آن بخش از کار یا در صورت نیاز تمامی عملیات ساختمانی تا رفع اشکال های مورد نظر به مرجع صدور پروانه ساختمان اعلام می نماید. چنانچه مجری اعتراضی به این اقدام داشته باشد ضمن رعایت دستورات ابلاغی توسط ناظر هماهنگ کننده، می تواند با مراجعه به کمیته داوری مستقر در سازمان استان، شکایت خود را مطرح و درخواست رسیدگی نماید.

۲- اگر نظر داوری ناظر هماهنگ کننده مورد تایید ناظر ذیربط نباشد، ناظر موظف است حداکثر ظرف مدت ۴۸ ساعت موارد اختلاف را به کمیته داوری سازمان استان به طور کتبی منعکس نماید و کمیته مذکور نیز مکلف است بلادرنگ و حداکثر ظرف ۲۴ ساعت به موضوع رسیدگی و اعلام نظر نماید.(آرچیکان هنر و صنعت ساخت و ساز)

۳- ناظر هماهنگ کننده موظف است نظر کمیته داوری را اعم از رفع اشکالات و یا دستور توقف عملیات اجرایی به ترتیب به مجری و مرجع صدور پروانه ساختمان اعلام نماید و نظر کمیته داوری را تا حصول نتیجه پیگیری کند.

۴- چنانچه به دلیل عدم حضور به موقع ناظر حقیقی یا حقوقی در محل اجرای ساختمان، موجبات اخلال در کار اجرایی ساختمان فراهم شود، مجری می تواند موارد را با ارایه دلایل لازم به کمیته داوری استان اعلام و درخواست رسیدگی نماید. در این خصوص نظر کمیته مذکور قطعی و لازم الاجرا می باشد.

نکته مهم آنکه نظر کمیته داوری سازمان استان قطعی و برای طرفین لازم الاجرا می باشد.(آرچیکان هنر و صنعت ساخت و ساز)

قابل ذکر است که موضوع قبول داوری اختلاف نظر بین ناظر و مالک سازمان توسط سازمان باید مورد توافق طرفین (ناظر و مالک/ مجری) باشد و به این منظور در قراردادهای نظارت تیپ تهیه شده توسط سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران، موضوع ماده ۸ به داوری جهت حل اختلاف بین طرفین لحاظ گردیده است.

بر اساس بند ۱۶-۴ مبحث ۲ کمیته داوری سازمان استان متشکل از رییس سازمان استان یا نماینده وی، رییس اداره کل راه و شهرسازی استان یا نماینده وی و رییس گروه تخصصی مرتبط با رشته مورد اختلاف می باشد.

لیکن با ابلاغ لغو ماده ۱۶ مبحث ۲ در شیوه نامه تبصره ۲ ماده ۲۴ در حال حاضر داوری سازمان صرفا بر اساس ماده ۸ قراردادهای تیپ برگزار می شود و در جلسات مذکور نماینده اداره کل راه و شهرسازی حضور ندارد.

آرچیکان را در شبکه های اجتماعی اینستاگرام دنبال کنید

adv_baner adv_baner adv_baner

شما هم دیدگاه خود را بیان کنید :

پر کردن موارد ستاره دار الزامی می باشد .

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد .


نظرات تایپ شده به زبان انگلیسی یا اصطلاحا ” فینگیلیش ” بعضا منتشر نخواهند شد .

مدیریت سایت در انتشار و یا عدم انتشار نظرات مختار است .